Laadoplossingen

Slim laden

Wij maken gebruik van algoritmen om je laadsessies te beheren. Zo kunnen wij een slimme balans vinden de vraag van de EV’s en de beschikbare capaciteit op je aansluiting.

Hoe werkt het?

Niet alle elektrische wagens hebben tegelijkertijd de volledige laadvermogen nodig. Ons systeem wijst de beschikbare capaciteit toe aan de laadpaal op basis van de vraag op dat moment, zo kan er efficiënt geladen worden zonder overbelasting van je aansluiting.

 

Snelladen

Snelladers zijn ideaal voor locaties waar EV-rijders maar een korte stop houden bijvoorbeeld bij winkels & tankstations, taxibedrijven,…

Wat bieden wij aan?

Ultra snelladen

Ultra snelladers zijn geschikt voor ev-rijders wiens 10 à 45 minuten blijven. Een kop koffie drinken en je bent zo weer onderweg!

 

Wat bieden wij aan?

Jouw platform voor alles omtrent E-Mobility

Elektrisch rijden is het nieuwe normaal en daarom is het vanzelfsprekend dat Celer ook geavanceerde systemen aanbiedt om dat te ondersteunen. De CelerCharger EV-Cloud is een one-stop-shop platform, waarmee we samen het gebruik van jouw lader kunnen volgen en analyseren. Ook stellen we prijzen en toegang tot opladers voor gebruikers in en lossen we defecten op afstand op.

Onze IT-diensten helpen je jouw oplaadlocatie eenvoudig te beheren en het gebruik van je laadpunten te optimaliseren. Altijd en overal toegankelijk via een portaal of app. 24/7 bereikbaar.

Voor wie?

EV-Cloud is ideaal voor bedrijven, steden en (toekomstige) laadpuntbeheerders, die hun laders gemakkelijk willen regelen en controleren. Maar ook voor bedrijven die e-mobility als kernactiviteit hebben en services en betalingen willen managen. Of voor bedrijven die hun investeringen in de gaten willen houden.

De EV-cloud biedt:

Laadpuntbeheer en -bediening

Met de EV-Cloud kun je laders en laadsessies op afstand beheren, zodat je jouw laadsessies kunt volgen en aanpassen op basis van up-to-date analyses.

Je kunt zelfs externe opdrachten invoeren, zoals start/stop-laden, de stekker loskoppelen, externe firmware-updates uitvoeren of de configuratie van de lader wijzigen en toegang krijgen tot een live KPI-dashboard.

Inzichte en rapportages (zelfde layout als laadpuntbeheer en -bediening)

Ons dashboard geeft je overzichtelijke inzichten over elke laadsessie. Zo kun je prestaties, omzet, klantenbehoud en laadefficiëntie bijhouden en zelfs maatwerk rapportages ontvangen met behulp
van de EV-Cloud.

Toegangsbeheer via roamingplatforms en white listing

Sluit je opladers eenvoudig aan op internationale roamingplatforms of verleen toegang op basis van je eigen maatwerk gebruikerslijst, laadtijden of locaties met EV-Cloud. Met onze autorisatiedienst kun je beperkingen instellen over wie jouw laders kunnen gebruiken en zelfs een specifiek tariefplan (hyperlink facturering) toepassen voor een groep gebruikers.

Ons EV-Cloud platform is verbonden met een grote Europese roaming-hub namelijk E-clearing, waardoor je eenvoudig verbinding kunt maken met honderden mobiliteitsserviceproviders (eMSP) en hun klanten. Een directe verbinding met een serviceprovider over de hele wereld is ook mogelijk via een veilige OCPI-interface of via een white list met kaarten / betaaltokens.

We ondersteunen d.m.v. een NFC-betalingsoplossing de nieuwste contactloze betaalpassen en creditcards.

 

Maatwerk prijzen en factureren

Met de EV-Cloud kun je tariefplannen en betalingsmethoden configureren per laadgroep en laadsessies valideren, voordat je ze naar de serviceproviders verzendt ter facturatie.

Ons platform biedt jou de mogelijkheid om verschillende tariefplannen in te stellen op basis van jouw overeenkomst met verschillende MSP’s, als ook directe betalingen te accepteren op basis van kWh-prijzen, op tijd gebaseerde prijzen of zelfs specifieke kosten, zoals verbindingskosten.

Slim laden

De EV-Cloud maakt gebruik van algoritmen om je laadsessies te beheren. Dit betekent dat je een slimme balans kunt vinden tussen de stroomtoevoer en de beschikbare netcapaciteit en de vraag naar energie voor het opladen van auto’s.

Via laadsessie-management kun je individuele laadsessies onderzoeken en verdachte laadsessies afwijzen, voordat ze naar een eMSP worden gestuurd ter facturatie aan hun klant.

Wagenparkeerbeheer

We zorgen ervoor dat alle activiteiten die behoren tot je wagenparkbeheer binnen 1 systeem worden afgehandeld. Met Wagenparkbeheer van Celer kun je Celer het beheer van je wagenparken en thuisladeraanvragen beheren of laten beheren. Bovendien kunt je als uitbreiding deze service aan klanten aanbieden volledig onder eigen naam.

E-rijders app MobiFlow

Alles wat je nodig hebt om zorgeloos te kunnen rijden. Zoek en monitor je favoriete laadpunt; betalen met deze app; precies zien hoe snel, hoeveel en op welk tarief je aan het laden bent; en wees de eerste om gebruik te maken van de nieuwste laaddiensten.